Uw Warenhuis Bosch van Erp gaat in Mei sluiten

Uw Warenhuis Bosch van Erp gaat in Mei sluiten

Efkes buurte mè ………… Ria Bosch – van Erp.

Maar liefst 42 jaar runde ze met haar man Piet hun warenhuis. Vorig jaar moest ze afscheid nemen van Piet en nu van haar winkel…”Te snel”, vindt ze.
“Het gemis van Piet is groot en binnenkort moet ik ook de gezellige drukte in de winkel en het contact met de klanten missen. De winkel was mijn leven, mijn hobby,” zegt Ria Bosch – van Erp, door vele Geffenaren nog Ria ‘de smid’ genoemd.
Ze vindt het heel jammer dat er geen gegadigde was, die de winkel met alles erop en eraan kon overnemen.


Het pand is weliswaar verkocht, maar de verkoop van huishoudelijke en elektrische  artikelen, speelgoed, schrijfwaren, horloges, sjaals en sieraden zal uit de Kerkstraat verdwijnen. Einde van een lange reeks van jaren nadat Ria en Piet de zaak van Ria’s ouders hadden overgenomen.
De ouderen onder ons weten nog dat vader Kees ‘de smid’, paarden besloeg vanuit zijn werkplaats. Hij verkocht van huis uit, samen met zijn vrouw Pieta, haarden en kachels, potten en pannen en een klein beetje speelgoed. Kees was tevens loodgieter en elektricien.
Ria groeide van jongs af aan in het vak. Via avondschoolonderwijs behaalde ze alle benodigde papieren om als ondernemer de zaak over te nemen. Ook Piet, timmerman van beroep, volgde cursussen voor het ondernemerschap.
In 1974 trouwden Ria en Piet en begonnen met het verbouwen van het pand. De bovenverdieping werd in orde gemaakt om daar te gaan wonen en de winkel werd één keer zo groot: de firma Bosch – van Erp was geboren.
Ze kregen twee kinderen Joyce en Maurice. Na de geboorte van Joyce ging Piet definitief in de winkel werken. Ook de moeder van Ria werkte nog lange tijd mee, als winkelbediende en als oppasoma.
Ria benadrukt dat ze altijd met veel plezier en met liefde in de zaak gewerkt heeft. Het contact met de klanten is een van de leuke dingen. Ria is altijd doende met adviezen en extra bestellingen als de mensen daarom vragen.
Piet en Ria runden de zaak onder Novalux en daarna onder hun eigen naam Bosch – van Erp. Piet verzorgde de volledige administratie en was ook altijd in de winkel om te helpen.
Al zeven jaar geleden begonnen ze met stappen in de richting van de overname van de zaak. De kinderen hadden geen interesse en andere belangstellenden hadden net niet de middelen.
In 2015 werd Piet ziek en hoewel hij in 2016 gezond werd verklaard, kwam de ziekte in 2017 weer terug. “We hebben heel veel steun gehad in die tijd van familie, klanten en vrienden,” zegt Ria. “Tot 1 april 2017 verzorgde Piet nog de administratie en op 7 april kwam, het toch nog plotselinge afscheid.”
Er is een enorme leegte voor Ria. “Nu heb ik de winkel nog, maar straks zal het gemis groter worden. Heel fijn, dat er de kleinkinderen Jens, Ize en Sem zijn, waar ik regelmatig op pas en waar ik van kan genieten. Vrijwilligerswerk is ook nog altijd een optie en ik heb een flinke tuin te onderhouden, maar dat is niet echt mijn hobby,” zegt Ria.

Een stille wens van haar is nog wel, om in het klein, misschien enkele dagen, met een winkeltje door te gaan. Dan hebben we toch nog het gemoedelijke dorpswinkeltje in Geffen. De jongeren doen veel internetbestellingen, maar ook zij zullen wel mispakken op de winkel om de hoek.

De eindstreefdatum van sluiting is per 1 mei a.s. Iedereen is van harte welkom om tot die tijd de winkel leeg te maken tegen leuke prijzen. “Liever door de klanten, dan straks door de opkoper,” vindt Ria.

Zij wil hierbij alle klanten bedanken, niet alleen voor het jarenlange vertrouwen, maar ook voor ieders steun tijdens de ziekte en bij het overlijden van Piet. Mede namens de kinderen en de vaste medewerkers Ans en Riëtte. Laatstgenoemde mag op 1 maart nog haar zilveren jubileum vieren bij Bosch – van Erp.


Bron: Geschreven door Dinie van Wanrooij

Facebook

Deze website wil gebruik maken van cookies.

Akkoord